info@palmboats.com
+599 785 1233
Google Reviews Icoon

75 Google reviews

Veelgestelde vragen

Hoeveel brandstof verbruik je per trip?

Voor een halve dag zit je gemiddeld op 10/15 liter en voor een hele dag zit je tussen de 15/25 liter. Het ligt heel erg aan hoeveel je aan het snorkelen bent of aan het varen bent. Met de funtube erbij ligt het verbruik iets hoger. Maar tijden de vaart kan je het verbruik goed bij houden van de brandstofmeter op het dashboard zodat je nooit voor verrassingen komt te staan na de gezellig dag op het water.

Kun je een funtube of wakeboard huren?

Ja we hebben twee verschillende funtubes: de Donut en de platte schijf. Ook een wakeboard huren behoort tot de mogelijkheden. Gegarandeerd pret op het water voor jong en oud! Let op: Je moet minimaal met 3 personen zijn om een funtube of wakeboard te gebruiken. 

Is er schaduw op de boot?

Ja de boten beschikken over een grote kap waar je onder kan zitten en je kan dus ook droog zitten als er een buitje over komt. Je kan de kap ook in klappen als je vol van de zon wilt genieten.

Is er een zwemtrap op de boot?

Aan de achterkant van de boot zit een zwemtrap en we beschikken over over 2 boten met een extra lange zwemtrap dus laat op tijd weten als je slecht ter been bent dan plannen we de juiste boot voor je in.

Heb je een vaarbewijs nodig?

Je hebt officieel geen vaarbewijs nodig op het water van Bonaire maar je moet wel in bezit zijn van een rijbewijs en ouder zijn dan 21 jaar oud want de boten varen ruim 38 km/u

Is er een toilet op de boot?

Nee er is geen toilet aanwezig maar in de Harbour Village Marina kan je gebruiken maken van toiletten.

Is er muziek op de boot?

De boot beschikt over een radio met bluetooth functie dus neem je eigen telefoon mee en geniet van een heerlijk muziekje tijdens de trip.

Mag je duiken vanaf de boot?

Nee het is niet toegestaan door Stinapa. Duiken mag alleen vanaf een boot met een ervaren gids. Als je hier in geïnteresseerd bent neem dan contact op met onze collega’s van de AquaFun Bonaire https://www.aquafunbonaire.com.

Zijn er faciliteiten op Klein Bonaire?

Nee, Klein Bonaire valt onder het Bonaire National Marine Park van Stinapa. Daardoor is dit een natuurgebied en het enige wat je daar kan vinden is een hutje om te schuilen en wat vuilnisbakken

Mogen we alcohol drinken aan boord?

De bestuurd/hoofdhuurder mag geen alcohol drinken aangezien je dan niet verzekerd bent bij schade.

Moeten we zelf de boot vol tanken met benzine?

Nee dat doen wij uiteraard voor jullie. De motor houdt jullie brandstofgebruik tijdens de vaart bij. Je kan dit makkelijk aflezen op het dashboard.

Is de boot verzekerd?

Ja de boot is verzekerd voor schade aan de boot zelf of schade aan derde. We vragen wel een eigen risico van $500,- . Bij roekeloos vaargedrag, opzettelijk schade varen of alcohol gebruik vervalt de verzekering en wordt de schade op de hoofdbestuurder verhaalt.

Wat te doen bij schade?

Bel ons direct op en vaar niet verder. In geval van nood bel de kustwacht op 913. Dit nummer staat ook vermeld op het dashboard.

Hoe kun je het beste het betalen?

Je kunt online boeken met een credit card en anders kun je bij ons op de steiger betalen met pin of cash.

Wat gebeurd er met mijn reservering als het slecht weer is?

Helaas kunnen wij het weer niet beïnvloeden dus mocht het onverwachts slecht weer worden door regen/wind of onweer dan zullen we alles proberen om het te verzetten. Mocht dit niet lukken vanwege einde vakantie dan krijg je uiteraard geld terug.

Mogen we vissen op de boot?

Ja dit mag zeker maar je moet wel zelf eigen spullen mee want deze hebben wij niet beschikbaar.

Zijn er kinderzwemvesten beschikbaar?

Uiteraard hebben wij voor elke leeftijd zwemvesten beschikbaar. Dus zelf voor de hele kleintje onder ons die niet kunnen zwemmen

Hebben jullie snorkels en vinnen te huur?

Ja zeker! We hebben snorkelmaskers en vinnen in verschillende maten te huur vanaf $5,-. Vraag ons naar de mogelijkheden.